Pocetna Društvo U toku obnavljanje dela puta Sušica – Kremna

U toku obnavljanje dela puta Sušica – Kremna

341
0
Podelite

U toku su radovi na rehabilitaciji dela puta od Sušice do Kremana u koji ništa ozbiljnije nije ulagano decenijama.

Pripremni radovi, formiranje gradilišta kao i ostale prve aktivnosti na rehabilitaciji državnog puta IB reda broj 28, deonice Sušica – Kremna, počele su 4. jula ove godine postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije, naveli su iz JP „Putevi Srbije“.

Kako stoji u odgovoru JP „Putevi Srbije“ na naše pitanje, dužina deonice na kojoj će biti urađena rehabilitacija je 5,7 kilometara. Planirani su radovi na sanaciji elemenata donjeg stroja puta – uređenje stenskih kosina, sanacija nestabilnih elemenata trupa puta sa neophodnim betonskim radovima na izgradnji potpornih konstrukcija. Radiće se i na uređenju elemenata gornjeg stroja – kolovoza sa ivičnim elementima puta i sistemom odvodnjavanja i obnavljanje saobraćajne signalizacije i opreme puta.

Vrednost radova je oko 420 miliona dinara bez PDV-a, izvođač je preduzeće „Putevi Užice“AD. Rok za završetak radova je kraj ove godine.

JP „Putevi Srbije“ apelije na sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima na putu.