Pocetna Društvo Neodgovorno ponašanje pojedinaca u Jug Bogdanovoj ulici

Neodgovorno ponašanje pojedinaca u Jug Bogdanovoj ulici

715
0
Podelite

Nepoznati počinilac deponovao je u polupodzemni kontejner u Jug Bogdanovoj ulici građevinski otpad i time prouzrokovao štetu, a takođe i otežao odlaganje i odvoženje komunalnog otpada.

„Morali smo da angažujemo privatno preduzeće sa dizaclicom, kako bismo posle tri dana ispraznili kontejner i savesnim građanima omogućili da otpad odlažu na pravilan način“, rekao je Branislav Marić izvršni direktor JKP “Bioktoš”.

Iz JKP Bioktoš kažu da u ovoj ulici imaju problem sa nepropisano parkiranim vozilima zbog kojih ne mogu da odnose smeće.

„Tri dana smo pokušavali da ovaj kontejenr ispraznimo i morali smo da angažujemo privatnu firmu da to učini dizalicom, na samom kontejneru je načinjena značajna šteta i to nažalost nije usamljen slučaj, jer svakodnevno imamo probleme kako sa nepropisno parkiranim vozilima tako i nepravilnim odlaganjem uglavnom građevinskog otpada. Na ovim kontejnerima jasno je naznačeno da je zabranjeno u njih deponovati građevinski otpad i žar. Ovom prilikom pozivam građane da prijave počionioca i omoguće nam da ubuduće imamo što manje ovakvih problema“, naglasio je Marić.

Komunalna inspekcija i komunalna milicija izašle su na teren i prema rečima Davora Gačića vd načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju, pored propisanih kazni počinilac će biti u obavezi i da JKP “Bioktoš” nadoknadi nastalu štetu.