Pocetna Društvo Završena Letnja škola robotike

Završena Letnja škola robotike

127
0
Podelite

Javnim časom i dodelom diploma završena je Letnja škola robotike koja se održavala tokom jula i avgusta u Gradskom kulturnom centru.

Učesnici su pravili kodove kako bi roboti mogli da prepozunaju prepreke. Svima preporučuju da i sledeće godine pohađaju letnju školu robotike. Tako su kroz igru deca učila u okviru ove škole, što je zapravo nadogranja školskog znanja.

“Letnja škola robortike osmišljena je tako da se razvija logičko razmišljanje kroz igru, da se uče složeni algoritamski zadaci, a da se pri tom sve to definiše kroz timski rad, dakle da sve što naprave mora da bude i deo individualnog i deo timskog rada, a da pri tom budu uključene najsloženije programerske strukture”, kaže nastavnica informatike i računarstva, Jelica Stevanović.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević prisustvovala je javnom času.

“Njihovo veliko interesovanje pokazalo je da nam nedostaje više ovakvih aktivnosti i zato ćemo u narednom periodu raditi na kreiranju takvih sadržaja u saradnji sa svim našim ustanovama. Naravno, stvari će se mnogo promeniti već naredne godine, kada u ovom prostoru budemo imali Dečiji kulturni centar, koji gradimo u okviru Prestonice kulture” naglasila je gradonačelnica.

Letnja škola robotike i programiranja organizuje se drugu godinu zaredom, ovoga puta je podeljeno preko 80 diploma, kaže Filip Baralić, direktor Gradskog kulturnog centra.

“Da smo pogodili šta decu Užica interesuje, pokazuje i preko 80 diploma koje ćemo ovde podeliti. Opet smo kao i prošle godine zbog velikog interesovanja pravili dodatne grupe, a ono što je zanimljivo oni su radili i na novoj opremi, koju smo nabavili. Nabavili smo jedan set modularih MBot robota druge generacije koji su posebno dizajnirani i u svrhu su obrazovanja”, rekao je Baralić.

Dosadašnje iskustvo pokazuje i da sve što nauče tokom ove škole robotike i programiranja deci mnogo znači u ispunjavanju školskih obaveza.