Pocetna Društvo Lunovo Selo: Vraćali kamione sa smećem, saobraćaj redovno

Lunovo Selo: Vraćali kamione sa smećem, saobraćaj redovno

394
0
Podelite

Udruženje građana „Da ne dišemo Duboko“ u Lunovom Selu na punktu kod benzinske stanice ne dozvoljava prolazak kamiona sa smećem iz drugih gradova i opština na deponiju „Duboko“, ali se saobraćaj odvija redovno i bez zastoja.

Kako nam je rekao Jovan Topalović iz Udruženja oni su se sinoć spontano okupili i kod benzinske pumpe u selu i vratili kamione sa smećem iz Čačka, Požege i Ivanjice, jer neće odustati od borbe koja traje mesecima.

Dodaje da je bila prisutna policija i da je u njenom prisustvu postignut kompromis da se kamioni vrate odakle su došli. Članovi Udruženja prate i prilaz deponiji sa Male Previje.

Topalović dodaje da je veliki pritisak na meštane i da su bila prisutna četvora policijska kola i inspektori, ali da je u prisustvu policije postignut kompromis i vratili smećare.

Udruženje „Da ne dišemo Duboko“ smatra da deponija nema dozolu za rad i da posluje kao divlje smetlište i kažu da osim iz Užica neće dozvoliti da se smeće doprema iz drugih gradova i opština kao što je to činjueno pre majskog požara.