Pocetna Društvo Potpisan memorandum o razumevanju između Užica i Banja Luke

Potpisan memorandum o razumevanju između Užica i Banja Luke

228
0
Podelite

Gradonačelnici Užica i Banja Luke dr Jelena Raković Radivojević i Draško Stanivuković potpisali su memorandum o razumevanju kojim se zvanično uspostavlja saradnja između ova dva grada u različitim oblastima. Razvijanjem ekonomskih, privrednih, kulturnih, naučnih, sportskih i svih drugih veza ovaj memorandum će doprineti boljem životu građana Užica i Banja Luke.

Grad Užice već ima 10 potpisanih sporazuma sa drugim gradovima i opštinama, ali je ovo prvi grad iz Republike Srpske.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević rekla je da smo bratski narod, koji ima iste korene, jezik i pismo, ali smo samo teritorijalno razdvojeni.

– Zato se svi oblici naše saradnje moraju proširiti u skladu sa nedavno usvojenom Deklaracijom Svesrpskog sabora. Razvijanjem ekonomskih, privrednih, kulturnih, naučnih,sportskih i svih drugih veza doprinećemo boljem životu građana Užica i Banja Luke, istakla je gradonačelnica.

Poseban značaj ovog memorandum je što je potpisan u godini kada je Užice-prestonica kulture Srbije, ali i u danu kada se održava Međunarodni festival dečjeg folklora koji spaja Srbiju i Republiku Srpsku.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković ocenio je da ovaj potpisani dokument garantuje blisku saradnju dva grada u budućnosti. Govoreći o Banja Luci rekao je da ona predstavlja zapadnu prestonicu srpskog naroda.

Za Deklaraciju Svesrpskog sabora rekao je da treba ispuniti svaku tačku, naglašavajući da je mudro napisana.

– Mi smo celovit narod koji živi u više država, a upravo ovakvi sporazumi i saradnja su način za to, naveo je Stanivuković.

Gradonačelnik Banja Luke pozvao je Užičane da posete Banja Luku i da se uvere kako je to lep grad koji se ubrzano razvija.