Pocetna Društvo Užice svetska prestonica dečije igre (FOTO)

Užice svetska prestonica dečije igre (FOTO)

233
0
Podelite

Svečano je otvoren 16.Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“ u Užicu koji je okupio 20 ansambala iz Evrope, Južne Amerike, Afrike i Azije sa oko 1100 učesnika. Defile učesnika festivala do Trga partizana pratio je veliki broj građana i dece.

Usledilo je predstavljanje učesnika iz 12 zemalja i to Bolivije, Bugarske, Češke, Ekvadora, Grčke, Kine, Moldavije, Slovačke, Burundija, Tunisa, Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Prisutne je pozdravila Ivana Cvetković, potpredsednica Udruženja Era koje je i organizator festivala, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je otvorila festival, a gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković izrazio je zahvalnost što prisustvuje festivalu na kome učestvuje i ansambl iz tog grada. U ime Turističke organizacije Grada Beograda koja podržava ovaj festival obratio se i direktor Miodrag Popović.

Na otvaranju festivala nastupio je i dečiji folklorni ansambl Udruženja Era.

U okviru programa učesnici će nastupiti na Zlatiboru i u Višegradu. Tokom pet dana trajanja festivala biće održani koncerti, folklorna igraonica i niz drugih aktivnosti.