Pocetna Sport Milovan Vesnić osvojio sedmi uzastopni podijum FIA EHCC u Švajcarskoj

Milovan Vesnić osvojio sedmi uzastopni podijum FIA EHCC u Švajcarskoj

234
0
Podelite

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je drugo mesto u trci na brdski stazama Šamionata Evrope u Švajcarskoj. Ovo je sedmi uzastopni podijum za našeg automobilistu.

Sa nestrpljenjem je Vesnić očekivao nastup na trci Sent Ursan. “Za nas ove godine na trkama nema toplotnih talasa”, našalio se naš as.

“Od Austrije, preko Španije i Portugala, Češke, Poljske i evo sad Švajcarske uglavnom nas prate nepogode, od snega, magle, kiše i vetra. Staza u Švajcarskoj na kojoj se postižu brzine veće od 235 km/h, a veliki broj krivina se prolazi sa oko 200km/h, jedna je od retkih koje baš odgovaraju mom automobilu. Tempo na treningu je bio dobar, imali smo prvo vreme, a onda u nedelju kiša koja je padala celu noć i tokom prepodneva kvari sve. Na kraju sam ipak uspeo da pobedim i sebe i automobil i osvojim drugo mesto. To nije bilo dovoljno za trijumf, ali posle svih pehova na zadnje tri trke drago mi je što sam se vratio u kolosek.”

Vesnić je u „audiju RS3 LMS“ nakon dve vožnje završio na drugom stepeniku podijuma iza, ove godine neprikosnovenog, Italijana Antonina Miljola u „micubišiju lancer EVO”.

Veliki pritisak na srpakog asa nakon prve vožnje pravio je Francuz Nikolas Granije, koji vozi isti auto kao Vesnić i koji je bio neverovatnih 0,04 sekunde sporiji. Približno vreme imao je i mladi Slovenac Anže Dovljak u „hjundaiju i30 N“ čiji je zaostatak bio pola sekunde. Vesnić je ipak u drugoj vožnji dao sve od sebe i u zbiru zauzeo sigurno drugo mesto.

Šampionat Evrope na brdskim stazama se za dve nedelje nastavlja u Sloveniji, na stazi Ilirska Bistrica, a Vesnić u konkurenciji više od 20 vozača iz cele Evrope trenutno zauzima treće mesto u generalnom plasmanu grupe 3.