Pocetna Društvo Počinju radovi na vodenoj kuli

Počinju radovi na vodenoj kuli

231
0
Podelite

Radovi na rekonstrukciji vodene kule na Starom gradu počeće naredne sedmice i trajaće narednih 12 meseci. Ovaj projekat vredan 906 hiljada dolara realizuju grad Užice i partneri iz Evropske unije, kroz EU PRO plus program. Rrekonstrukcija vodotornja na tvrđavi Stari grad, nastavak je radova u okviru sveobuhvatne rekonstrukcije tvrđave.

“Sproveden je postupak za izbor izvođača radova i potpisan ugovor sa kompanijom MPP Jedinstvo, koja će izvesti radove u planiranom roku od 12 meseci. Nakon realizacije projekta u potpunosti će biti rekonstruisan Vodotoranj na donjem delu tvrđave. Očekuje nas i završetak radova na izgradnji suvenirnice ali i izgradnja pešačkog mosta koji će Stari grad povezati sa magistralnim putem, čime ćemo u potpunosti zaokružiti ovu priču i sigurno dobiti mnogo više turista i posetilaca”, naglasila je gradonačelnica Užica Jelena Raković radivojević.

“Ovo je jedan od 20 projekata ekonomske infrastrukture koju Evropska unija podržava sa preko pet miliona evra i sprovodi se kroz program EU PRO plus u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Svi ovi projekti imaju za cilj ekonomsko osnaživanje u lokalnim samoupravama, koje podržavamo kroz infrastruktrno opremanje industrisjkih zona i turističkih destinacija, kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mesta”, rekla je Dragana Novaković ispred EU PRO plus programa.

Ona je istakla da je kroz izuzetnu sardnju grada Užica i razvojne programe EU od 2010. godine do danas realizovano 13 različitih projekata vrednih oko 4,5 miliona evra, od čega je EU obezbedila bespovratna sredstva u visini od preko 2,7 miliona, dok je grad obezbedio srestva za sufinansiranje.

Ukupna vrednost projekta koji kroz program EU PRO Plus sprovodi UNOPS je 906 hiljada dolara, od čega je 374 hiljade dolara vrednost donacije, a 532 hiljade dolara su sredstva grada Užica. Radovi će početi naredne sedmice i trajati 12 meseci.