Pocetna Društvo Veliko interesovanje za program „Udružimo se“

Veliko interesovanje za program „Udružimo se“

225
0
Podelite

Javni poziv za Užički program lokalnog partnerstva “Udružimo se” traje do 28. avgusta.

Član Gradskog veća za budžet i finansije, Miodrag Petković, podseća da je ove godine za ovaj program opredeljeno skoro 35 miliona dinara.

„Pored naravno naših sredstava, zahvaljujući podršci programa Helvetas programa, koji podržava švajcarska vlada i oni su nam za prošli ciklus opredelili oko 13 miliona dinara, a za ovogodišnji ciklus “Udružimo se” podigli su iznosi i oni, odnosno 13,6 miliona dinara. Za ove namene mi smo iz gradskog budžeta izdvojili 21 milion dinara.“

U prethodnih nekoliko godina na oko 50 lokacija uloženo oko 70 miliona dinara.

„U prošlogodišnjem ciklusu bilo je veliko interesovanje, 1.080 poreskih obveznika pokrenulo je inicijativu za realizaciju nekog projekta i to nije samo 1.080 ljudi to je 1.080 porodica. Bilo je 25 konkretnih predloga i mi smo u okviru raspoloživog dela budžeta za ove namene podržali 13 projekata. Očekujemo ove godine i veće interesovanje“, kaže Petković.

U okviru programa “Udružimo se”, u toku su radovi u dvorištu Crvenog krsta. Tu će biti izgrađen polifgon, na kom eće volonteri Crvenog krsta organizovati obuku za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, u oblasti bezbednosti u saobraćaju.