Pocetna Društvo Deponija se zapalila zbog nepravilnog upravljanja i to je istina

Deponija se zapalila zbog nepravilnog upravljanja i to je istina

251
0
Podelite

Povodom izjava direktora deponije Duboko Momira Milovanovića da su na skupu “Tuđe nas smeće trovati neće” koji je pred užičkom gradskom kućom održan u organizaciji udurženja “Da (ne) dišemo Duboko” iznesene laži saopštavamo da činjenice koje su navedene o radu deponije su dokumentovano tačne.

– Želim da se u svoje ime i ime udruženja izvinim građanima, rukovodstvu deponije i svim zaposlenima zbog toga što sam na skupu izgovorio da je deponija zapaljena namerno. To nikada nije bio moj stav, a verujem ni nikoga iz udruženja. Smatram da je izjava neprimerena i nije na mestu, a sve ostalo rečeno na skupu je istina, iza toga stojim i može se dokazati dokumentima koji to potvrđuju – navodi Grujičić.

Radoš Petrović, poljoprivrednik iz Lunovog Sela i član udruženja kaže da ništa od njegovih reči nije neistina.

– Posle isteka dozvola za rad skladišteno je 186 hiljada tona otpada iz drugih opština i još 50 hiljada tona zemlje. To je sve prouzrokovalo otiskanja deponije, paljene deponije, zatrpavanje trnova. Požar je uticao na zagađenje vazduha, vode i prirode. Deponija se zapalila zbog nepravilnog i neprofesionalnog upravljanja. To je jedina istina”, kaže Petrović.

Udruženje Da (ne) dišemo Duboko se zahvaljuje svima koji su sklonili svoje kamione sa blokada i time smanjili gužvu na kolovozu.

Nastavljamo sa borbom, jer ne možemo dozvoliti da se na, do juče zapaljenu deponiju, koja je bez dozvola za rad, nastavi odlaganjee smeća iz drugih lokalnih samouprava.