Pocetna Društvo Drežnik zove na Miholjske susrete sela

Drežnik zove na Miholjske susrete sela

195
0
Podelite

Uz podršku Ministarstva za brigu o selu, Grad Užice će, po četvrti put, organizovati Miholjske susrete sela. Ovogodišnji domaćin je Drežnik, jedno od 113 sela u Srbiji u kome će jedinstvena smotra sporta i tradicije biti održana u subotu, 21. septembra.

Predsednik Saveta mesne zajednice Vladan Žeravčić navodi da mesna zajednica Drežnik ima oko 250 stanovnika. Toplotni talas i visoke temperature nanele su velike štete poljoprivrednicima i ovog dela Užica.

– Zatekla nas je ovog leta nezapamćena suša. Ima problema oko vode, više iz tehničkih razloga, ali smo se snalazili i imali pomoć oj JKP “Vodovod” – navodi predsednik Saveta mesne zajednice.

Žeravčić podseća da je iza njih crkvena slava Velika Gospojina i da je i ovoga leta bilo izuzetno svečano sa par stotina zvanica. Sledeći važan događaj u selu su Mihiljski susreti sela, a Drežnik selo u kome će po četvrti put u našem gradu biti održana jedinstvena smotra sporta i promocije narodnog stvaralaštva, starih zanata, izvorne pesme i igre. Prilika za Susrete je da se više pažnje posveti i uređenju sela.

– Rekonstrukcija puta kroz selo i do centra sela nam je prioritet i nadam se da će put biti urađen od centra sela do reke Rzav, najčistije reke u Srbiji. Udruženje “Mitropolit Josif Cvijović” iz Drežnika i mi meštani smo povodom 130 godina rođenja mitropolita 2008. godine svečano otvorili Spomen dom posvećen životu i radu mitropolita i verujem da će mnogim učesnicima susreta biti zanimljivo da posete rodno mesto poznatog Drežničanina. Planiramo i obnovu igrališta gde će postaviti i klupe za publiku i uređenje centra Drežnika – ispričao nam je Žeravčić.

Očekuje da će sve seoske mesne zajednice, a samo na području našeg grada ima ih 23 dovesti po 50-60 učesnika i učestovati u ovom lepom događaju koji je osmišljen uz podršku Ministarstva za brigu o selu.