Pocetna Sport Jelova Gora Trail (FOTO)

Jelova Gora Trail (FOTO)

234
0
Podelite

Par stotina ljubitelja sporta, avanture i zdravog života okupilo se protekle subote kraj Jovanove vode na Jelovoj Gori, na prvom Jelova Gora Trail-u. Ovakav vid planinskih trka poslednjih godina kako u svetu, tako i kod nas, doživljava veliku ekspanziju, a Jelova Gora Trail prva je ovakva trka u Užicu. Promocija lepota našeg kraja, ali i lepota koje sama Jelova Gora poseduje bili su glavni ciljevi organizatora „Elite running team“-a iz Užica, da ova manifestacija bude baš ovde održana.

Takmičari, njih oko dve stotine, iz svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva, imali su priliku da na stazi dugoj 12 km uživaju u čarima ove Užičke planinske lepotice, koju je činilo i 350 m kumulativnog uspona. Za razliku od uličnih, maratonskih trka, trail donosi posebno iskustvo i zadovoljstvo koje se pamti. Glavna prepreka ovakvih trka je sama priroda, a za prvi Jelova Gora Trail takmičarima je trku začinila temperatura od 8 stepeni S, ali i klizav teren od predhodne kiše.

Pobednici ovogodišnje Jelova Gora Trail-a: u ženskoj konkurenciji I Elena Sokolova, II Nataša Mićić, III Galina Bogićević, a u muškoj I Slavko Panić, II Vladimir Petrović, III Ivan Dlačić. Najmlađi takmičar ovogodišnje trke bio je jedanaestogodišnji Jovan Vulović iz Arilja.

Organizacija, markiracija, raspoloženje među takmičarima, ali i sama staza ostavili su poseban utisak na sve učesnike trke. Organizatori najavljuju i moguće novine u organizaciji sledeće trke, koja će možda postati i duža, a možda postane i avanturističa, OCR, trka sa preprekama. A do tada gajimo sportsko-avanturistički duh i uživajmo u predivnoj prirodi i istražimo Jelovu Goru, upoznajmo se sa krajolicima, jer pitanje je uz kakve „staze i bogaze“ ove planine će nas očekivati avanture na stazama naredne godine.