Pocetna Društvo Drežnik domaćin Miholjskih susreta sela

Drežnik domaćin Miholjskih susreta sela

64
0
Podelite
iR

U Drežniku će u subotu, 21. septembra biti održani Miholjski susreti sela u kojima će učestvovati 23 seoske mesne zajednice. Manifestacija ima sportski, kulturno-umetnički i izlagački deo. Biće održano takmičenje i u tradicionalnim disciplinama poput bacanja kamena s ramena i prevlačenja konopca i priređena izložba starih zanata. Početak Miholjskih susreta sela u Drežniku koji se održavaju pod pokriviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, Grada Užica i Mesne zajednice Drežnik je u 10 časova.

Član Gradskog veća za finansije Miodrag Petković podsetio je da se u Užicu po četvrti put održava manifestacija Miholjski susreti sela za čije pokretanje je najzaslužnije Ministarstvo za brigu o selu.

iR

– Ideja manifestacije jeste osnaživanje sela i kroz obogaćivanje kulturnog života u njima. Takmičari će se nadmetati u šest sportskih disciplina među kojima će biti i mtradicionalne – nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, skok u dalj, a neće izostati ni stoni tenis i mali fudbal – rekao je Petković i dodao da će najsupešnijim osnovcima biti uručene nagrade na literarnom i likovnom konkursu. U izlagačkom delu planirana je izložba lokalnih proizvoda, domaće radinosti i starih zanata. Pevačke grupe biće deo kulturno-umetničkog programa.

U ime domaćina predsednik MZ Drežnik Vladan Žeravčić uputio je poziv svima da dođu na manifestaciju i uputio reči zahvalnosti Ministarstvu za brigu o selu i lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji.

– Uveravam vas da ćemo biti dobri domaćini i spremni smo da dočekamo hiljadu ljudi – kaže Žeravčić uz poziv na narodno veselje.

??

Vladan Sinđelić, većnik zadužen za mesne zajednice rekao je da je u toku rekonstrukcija glavnog putnog pravca kroz Drežnik sa nastavkom prema Rzavu što podrazumeva krpljenje i delimično presvlačenje asfaltom. U infrastrukturu povodom održavanja susreta sela uloženo je 5 miliona dinara.

– Urađen je parking u samom centru sela, asfaltiurali smo deo puta prema školi i oko crkve, postavili putokaz za znamenitosti u Drežniku i okolini sa turističkim mestima za obilazak. Najveća rekonstrukcija odnosila se na sportski teren u šta je utrošeno 3 miliona dinara, presvlačenje terana i tribine, nove klupe i zamenu zaštitne ograde – rekao je Sinđelić.

Avram Ilić, pomoćnik gradonačelnika za razvoj i unapređenje ruralnih područja istakao je značaj ove manifestacije za razvoj i infrastrukturu sela kao i upoznavanje sa turističkim potencijalima Drežnika i kao i ostali govornici uputio poziv građanima da dođu na Miholjske susrete sela.