Pocetna Društvo “Ne odustajemo i spremamo za zimsku blokadu”

“Ne odustajemo i spremamo za zimsku blokadu”

50
0
Podelite

Na proteklim Miholjskim susretima sela koji su održani u Drežniku većina ekipe Lunovog Sela nosila je majice udruženja “Da ne dišemo Duboko” koje je između ostalog pozivalo na odgovornost i rukovodstvo deponije, tražeći ostavku direktora što se i dogodilo proteklog petka,

– Ostavka je trebalo da se desi odavno, još pre dve godine 2022. kada je JKP “Duboko” prestalo da postoji kao firma i od kada nisu imali dozvolu za rad – kaže član udruženja Rade Dragačevac.

Njegov kolega Darko Kostić podseća da je cilj udruženja da divlja deponija prestane da radi.

– Naš cilj je da divlja deponija kakva je treniutno “Duboko” bude zatvorena, već trideset dva dana smo na blokadi. Bilo je neprijatnih dovikivanja i uvreda iz auta na naš račun, ali sve je to sitno u odnosu na borbu za zdrav vazduh, zemljište i vodu i da konačno za posledice požara na deponiji nadležni snose odgovornost – navodi Kostić i ističe da je udruženje “Da ne dišemo Duboko” spremno za zimsku sezonu blokada i da su nabavili kontejner. Članovi udruženja ponavljaju da im je “život na prvom mestu”, jer šta je život nego zdrava hrana, zdrav vazduh i nezatrovana zemlja.

– Na javnoj raspravi su nas optužili da smo mi krivi za požar na deponiji jer nismo selektovali otpad, a niko nije rekao ko je u državi dužan da sprovodi selektovanje i da li to čini. Svim sredstvima se treba boriti da u naš kraj, u naše Užice ne dođe dva miliona kubika otpada koliko je planirano proširenjem deponije – dodaje Dragačevac.