Pocetna Kultura „Paunova“ nagrada pesnikinji Dragici Đurić

„Paunova“ nagrada pesnikinji Dragici Đurić

49
0
Podelite

„Odzivi Paunu“jedna od najstarijih književnih manifestacija u našem kraju posvećena zavičajnom pesniku Paunu Petronijeviću održana je 21. septembra u Ribaševini.
Manifestacija je održana u organizaciji Narodne biblioteke iz Užica, Osnovne škole “Miodrag Milovanović-Lune“ u IO Ribaševini, Udruženja građana „Župa Lužnica“ i MZ Ribševina okupili su 46. put književnike našeg kraja i mnogobrojne goste. Dobitnica Paunove nagrade ove godine je Dragica Đurić za zbirku pesama „Između semena i kamena“.

Tradicionalno, program je otvoren stihovima Paunove pesme „Dobro leto“ koje je govorila Anđela Lazić, učenica šestog razreda. Učenici izdvojenog odeljenja u Ribaševini recitovali su odabrane stihove iz poznatih Paunovih zbirki: Dobro leto, Veliko jutro, Istrgnut klas, Oglas za dušu, Rukom bele tajne i Pismo Paunu Petronijeviću, Ljubivoja Ršumovića. Govorili su o životu dvostrukog dobitnika Zmajeve nagrade i mnogobrojnih drugih književnih priznanja. Svoj deo programa završili su pesmom Branka Radičevića „Pevam danju, pevam noću“.