Pocetna Društvo Gradski bazen Užice dostupan osobama sa invaliditetom

Gradski bazen Užice dostupan osobama sa invaliditetom

38
0
Podelite

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom je podržalo realizaciju programa „Užice – prestonica kulture 2024. godine i grad bez barijera za osobe sa invaliditetom uz dostupan gradski bazen“, Udruženja Atletski klub „PORA“ Užice u iznosu od 2.982.620,00 dinara. Platforma na Gradskom bazenu Užice je stavljena u funkciju.

“Mi smo i to sa ponosom ističem, ravnopravni partneri u realizaciji mnogobrojnih projekata, kakav je i ovaj koji vam danas predstavljamo. Srušili smo još jednu barijeru i nastavljamo dalje, jer želimo grad bez barijera i prepreka, jednako dostupan svima“, rekla je gradonačelnica Užice Jelena Raković Radivojević.

Ona je istakla projekte koji su realizovani u gradu kako bi osobama sa invaliditetom pomogli integraciji i učešću u donošenju važnih odluka i organizaciji važnih gradskih događaja. Posebno je istakla da je Grad ponosan na uspehe sportista.

„Uspeli smo da Gradski bazen posle 12 godina bude dostupan osobama sa invaliditetom, jer od osnivanja to nije bio. Pored ove kose stepenišne platforme urađena je i teretana za osobe sa invaliditetom i hvala gradonačelnici Užica, kompletnom timu, Milošu, Nebojši, Tijani, Mariji i svima koji su danas sa nama”, istakla je pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, Biljana Barošević.

U ime osoba sa invaliditetom i Atletskog kluba “Pora” zahvalnost je izrazio Miloš Zarić.

“Ovaj lift nam znači, biće nam veliko olakšanje, jer sada možemo sami da izađemo iz kola i da uđemo na bazen. Moram da naglasim da nas grad podržava u relaizaciji svih ciljeva i planova. Imamo 18 medalja sa evropskih i svetskih takmičenja i Paraolimpijskih igara, a bicikla koju smo dobili od dve privatne kompanije omogućiće osobama sa cerebralnom paralizom da treniraju i da se takmiče.