Pocetna Društvo Kreativnost i humanost: Bazar učenika OŠ „Stari grad“

Kreativnost i humanost: Bazar učenika OŠ „Stari grad“

39
0
Podelite

U OŠ „Stari grad“ u Užicu, tokom školske godine u okviru „Obogaćenog jednosmenskog rada“, realizuju se razne aktivnosti čiji je osnovni cilj pružanje dodatne obrazovno-vaspitne podrške učenicima. Učenici trećeg i četvrtog razreda, pod vođstvom nastavnica Irene Radojičić i Nevene Stopić, organizovali su bazar u okviru projekta „Škola novca za osnovca“.

Ova aktivnost pružila je učenicima priliku da steknu osnovna znanja o novcu, razviju veštine i formiraju stavove neophodne za snalaženje i aktivno učešće u savremenom životu. Marljivo su radili, pokazali preduzimljivost, kreativnost i motivaciju u izradi proizvoda, koje su izložili 19. septembra 2024. godine u holu škole.

Na njihovom štandu mogla su se kupiti interesantna roba, kao što su narukvice, ogrlice, prstenje, magneti, buketi cveća, obeleživači za knjige, maske za lice, priče za decu, stikeri, sličice i likovni radovi. Učenici su s radošću i ponosom prodavali svoje radove, a veliki broj roditelja, zaposlenih i učenika škole odazvao se na bazar.

Kupovali su radove učenika i pokušavali da izdejstvuju popuste na veću kupovinu. Učenici su im izlazili u susret, s obzirom na to da su imali cilj da prodaju sve što su napravili i izložili. Trud, timski rad i kreativnost isplatili su se na obostrano zadovoljstvo. Deo skupljenog novca iskoristili su za kupovinu novih nastavnih sredstava u učionici, dok su drugi deo donirali u humanitarne svrhe.