Pocetna Kultura Izložba „Interakcija tišine“ u KDC Reflektor

Izložba „Interakcija tišine“ u KDC Reflektor

36
0
Podelite

Izložba „Interakcija tišine“, autorke Miljane Nikolić, biće otvorena u subotu, 19. oktobra, u 19 časova u KDC Reflektor. Ova izložba istražuje tišinu kao proces koji se menja kroz ponavljanje pejzaža, nudeći nove perspektive na poznate motive.

Radovi iz prethodne serije „Tihe teritorije“ postavljeni su u nov kontekst, uz nova dela nastala iz svakodnevne introspektivne rutine putovanja između Beograda i Novog Sada. Ova iteracija procesa produbljuje razumevanje prolaznosti i suptilnih promena koje tišina donosi.

Motiv pejzaža, ranije povezan s osećajem praznine, sada se transformiše kroz iteracije, beležeći neprekidne promene koje se dešavaju tokom vremena. Svaki rad nosi tragove prethodnog, otkrivajući nove aspekte pejzaža i tišine. Kroz ovaj proces ponavljanja, umetnica ispituje kako tišina može biti mesto introspekcije i prostor za promenu, postavljajući pejzaž kao medijum koji prožima spoljašnji i unutrašnji svet.

Miljana Nikolić je vizuelna umetnica iz Srbije, sa master diplomom na odseku Crtanje na Akademiji umetnosti Novosadskog univerziteta. Njene radove možete videti na više samostalnih i kolektivnih izložbi, a takođe se bavi monumentalnim slikarstvom i izradom mozaika za sakralne i javne objekte u Srbiji i inostranstvu.