Pocetna Društvo Seoske žene iz Gorjana na sajmu u Kragujevcu

Seoske žene iz Gorjana na sajmu u Kragujevcu

49
0
Podelite

Povodom Medjunarodnog dana seoskih zena 15. oktobra u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Kragujevcu je održan sajam pod nazivom „U njenim rukama“.

Na sajmu su učestvovale žene iz Udruzenja seoskih žena Užica – Gorjani koje su izložile svoje proizvode, ručne radove, domaće sokove, zimnicu, pletene korpe i domaće kolače.

Na sajmu u Kragujevcu predstavile su raznovrsne proizvode domaće radinosti, uključujući tradicionalne prehrambene proizvode, rukotvorine i umetničke radove.

– Na našem štandu bili su autentični lokalni specijaliteti kao što su domaći pekmezi, sokovi, ajvari, džemovi. Pored toga, predstavljene su i razne tehnike rukotvorina, pletenja i drvenih proizvoda – kaže Magda Dumbelović iz Gorjana ispred ovog Udruženja koje okuplja dosta mladih žena sa sela.

U saradnji sa Poljoprivrednom strucnom sluzbom zene iz Gorjana su pokazale samo jedan deo od raznovrsnih proizvoda koje njihovo selo ima da ponudi, a kvalitet hrane koju spremaju na tradicionalan način kako su radile njihove bake odavno je prepoznatljiv.

Za učešće na sajmu nisu izostale ni zahvalnice Ministarstva poljoprivrede, a Udruženje seoskih žena Užice – Gorjani, dostojanstveno je predstavilo i svoje selo i svoj grad u centru Šumadije.