Pocetna Društvo Filipović: Netačno da veći deo grada nema grejanje, problemi jedino u Omladinskoj

Filipović: Netačno da veći deo grada nema grejanje, problemi jedino u Omladinskoj

98
0
Podelite

Direktor Gradske toplane Užice Branko Filipović demantovao je navode u pojedinim medijima da veći deo grada uopšte nema grejanje i rekao da takve informacije nisu tačne i dodao da problema jedino ima u Omladinskoj ulici.

Filipović kaže da u preko 98 odsto sistema grejanja radi potpuno normalno, bez ikakvih problema, ali da se s obzirom na visoke dnevne temperature grejanje prekida u periodu od 11 do 16 časova.

– Problem u Omladinska ulici koji je nastao i koji se pominje u određenim medijima je problem na sekundarnoj mreži i odgovornost je na stambenoj zajednici. Istakao bih da u toj izgradi postoje problemi sa instalacijama jer su dotrajale i u lošem stanju i u više navrata smo, što usmenim što pismenim putem, predlagali skupštinama stanara da se deo instalacija preventivno zameni. Kako se to nije desilo posle dva dana od početka grejanja došlo je do pucanja instalacija u jednom od stanova. Sve što je potrebno da bi se kvar otklonio u pomenutoj zgradi sa 135 stanova, jeste da se dozvoli ulazak dežurnim ekipama Gradske toplane da po havarijskom postupku otklone kvar, jer u ovom momentu imamo saopštenje iz jedne od Skupština stanara, Omladinska 8 da neće pre ponedeljka biti dozvoljen ulazak u stan. Za ove korisnike iz Omladinske koji nemaju u ovom momentu grejanje prosleđeno je saopštenje da svaki dan grejanja koji ne budu imali biće benificirani sa dva dana na računima za grejanje s obzirom da plaćaju po metru kvadratnom – navodi Filipović.