Pocetna Društvo Sastanak o deponiji „Duboko“ u kabinetu gradonačelnice

Sastanak o deponiji „Duboko“ u kabinetu gradonačelnice

58
0
Podelite

Predstavnici Udruženja „Da (ne) dišemo Duboko“ navode da danas u podne imaju sastanak sa gradskim rukovodstvom u kabinetu gradonačelnice i da će posle sastanka obavestiti javnost o svojim daljim koracima.

Članovi Udruženja koji skoro dva meseca ne dozvoljavaju prolazak kamiona sa smećem iz drugih gradova i opština ka deponiji „Duboko“ protive se proširenju deponije koja između ostalog nema dozvolu za rad i traže odgovornost za zagađenje zemlje, vode i vazduha koje je nastalo posle požara na deponiji 3. maja ove godine.

Posle sastanka Koordinacionog tela Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Duboko“ 16.oktobra ove godine kome su pored rukovodstva grada Užica i predstavnika lokalnih samouprava osnivača deponije prisustvovali i predstavnici Ministarstva infrastrukture i Ministarstva zaštite životne sredine saopšteno je da je „neophodno maksimalno angažovanje u narednim danima i mesecima kako bi se rešio problem nedostajućih dozvola na nastavak rada „Dubokog“ i kako bi se u što kraćem roku otpočeli radovi na projektu proširenja i modernizacije deponije“.