Pocetna Čajetina Bojana Božanić, ponovo direktorka Gold gondole

Bojana Božanić, ponovo direktorka Gold gondole

56
0
Podelite

Na četvrtoj sednici Skupštine opštine Čajetina, odbornici su razmatrali ukupno 43 tačke dnevnog reda. Jedan od ključnih trenutaka bila je usvajanje Strategije razvoja opštine Čajetina za period od 2024. do 2031. godine, čime je okončana višefazna procedura saradnje sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Usvojen je i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci 2023. godine, koji je realizovan u iznosu od 56,9%. Odbornici su izglasali i prvi rebalans budžeta zbog izmena na strani prihoda i rashoda, uz promenu od oko 19 miliona dinara. Takođe, usvojene su izmene planova poslovanja javnih preduzeća kao što su Eko agrar, KJP Zlatibor, Vodovod Zlatibor i Zoohigijena, kao i izveštaj i plan rada predškolske ustanove Radost.

Najviše rasprava vodilo se o tačkama vezanim za uređivanje građevinskog zemljišta kroz kompenzacije, gde su se ponovno ukazala neslaganja između vladajućih i opozicionih odbornika. Na predlog odbornika GG „Naši ljudi za naše mesto“, povučene su dve tačke o priznavanju troškova investitorima kako bi se dodatno razmotrile. Usvojeni su radovi koji će se sprovoditi kroz kompenzacije, uključujući ambulantu u dvorani TRK na Zlatiboru, asfaltiranje ulice u naselju Jelena Anžujska, izgradnju mosta u zaseoku Tornik i asfaltiranje seoskih puteva.

Odbornici su ponovo izabrali Bojanu Božanić za direktorku Gold Gondole, iako opozicija nije glasala za njen reizbor zbog krivične prijave koja je protiv nje podneta.

Jedna od važnih tačaka bila je reorganizacija opštinske uprave, koja će umesto dosadašnjih šest, imati devet odeljenja, sa posebnim fokusom na odeljenja finansija i urbanizma.

Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o raspisivanju izbora za Savete mesnih zajednica, koji će se održati 8. decembra.

Predsednik Skupštine, Arsen Đurić, istakao je obimnost dnevnog reda i značaj žustre rasprave, naglašavajući da se Skupština polako usmerava ka efikasnijem radu na dobrobit svih građana. Takođe, jednoglasno je usvojen početak procesa promene poslovnika kako bi se uveo elektronski sistem u rad lokalnog parlamenta, a radna grupa će obuhvatiti predstavnike svake odborničke grupe.