Pocetna Društvo Konkurs za gradske stipendije za studente otvoren do 4. novembra

Konkurs za gradske stipendije za studente otvoren do 4. novembra

49
0
Podelite

Grad Užice i ove godine pruža podršku talentovanim studentima kroz desetomesečne stipendije. Prijave na konkurs počinju danas i traju do 4. novembra. Pravo na prijavu imaju studenti osnovnih i strukovnih studija, studenti iz porodica sa troje i više dece, studenti sa invaliditetom, kao i studenti drugog stepena.

Iznosi stipendija kreću se od 14.675 do 24.459 dinara, u zavisnosti od godine studija. Prijaviti se mogu studenti koji studiraju na visokoobrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su u budžetskom sistemu. Moguće je aplicirati samo ako studenti nisu stariji od 27 godina i imaju prebivalište u Užicu najmanje pet godina.

Za studente prve godine iz porodica sa troje i više dece potrebna je prosečna ocena najmanje 4,80 i učešće na takmičenjima. Za studente drugih godina, neophodno je da su položeni svi ispiti i da prosečna ocena iz prethodne godine bude najmanje 9,00.

Prijave se predaju u pisarnici Gradske uprave ili poštom, a rok za prijave ističe 4. novembra. Komisija će doneti odluku o dodeli stipendija u roku od 45 dana nakon isteka roka za prijavu. Više informacija o uslovima i potrebnoj dokumentaciji dostupno je na zvaničnoj stranici grada Užica.