Pocetna Društvo Obeleženo 70 godina rada Međuopštinske organizacije Saveza slepih Užice

Obeleženo 70 godina rada Međuopštinske organizacije Saveza slepih Užice

61
0
Podelite

U Užicu je svečano obeležena značajna godišnjica – 70 godina postojanja Međuopštinske organizacije Saveza slepih. Događaju su prisustvovali brojni zvaničnici, uključujući Milana Tošića, predsednika Saveza slepih Srbije, predstavnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i gradskih i opštinskih vlasti iz Užica, Čajetine i Arilja.

Zamenik gradonačelnice Užica, Rajko Radosavljević, čestitao je organizaciji na dugogodišnjem radu i istakao važnost saradnje u realizaciji projekata koji imaju za cilj izgradnju društva bez barijera. „Naš cilj je da svi građani, bez obzira na svoje mogućnosti, imaju jednake šanse. Mnoge aktivnosti su već realizovane, ali pred nama je još mnogo posla“, poručio je Radosavljević.

Milan Tošić naglasio je da ovaj jubilej predstavlja priliku da se istaknu postignuća užičke organizacije, koja je među vodećim u invalidskom pokretu Srbije. „Naš rad je usmeren ka pomeranju osoba sa invaliditetom iz društvenih margina ka aktivnom i stvaralačkom životu. Verujem da ćemo zajedno savladati sve izazove“, dodao je Tošić.

Predsednica užičke organizacije, Dragana Dučić, zahvalila je svima koji su doprineli njenom radu, uključujući lokalnu samoupravu, institucije i udruženja. Posebno je istakla podršku Medicinske škole Užice, čiji se učenici i nastavnici rado uključuju u aktivnosti udruženja.

Tokom svečanosti, dodeljene su zahvalnice pojedincima i institucijama za njihov doprinos, a prisutni su imali priliku da pogledaju film o sedam decenija postojanja i delovanja Međuopštinske organizacije Saveza slepih Užice.