Pocetna Društvo Konkurs za obuku budućih policajaca

Konkurs za obuku budućih policajaca

72
0
Podelite

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijavu ukupno 1500 kandidata od kojih 800 policijskih službenika opšte nadležnosti odnosno policajaca 400 saobraćajnih policajaca za poslove saobraćajnih nezgoda i 300 graničnih policajaca u Centar za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Pravo učešća na konursu imaju lica od 18-30 godina.

Načelnik odeljenja policije Policijske uprave Užice Vladan Derikonjić na konferenciji za medije istakao je da – za potrebe Policijske uprave u Užicu na konkurs se prima 36 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku od kojih 15 policajaca, 11 saobraćajnih policajaca za poslove saobraćajnih nezgoda i 10 graničnih policajaca.

Policijski službenici Policijske uprave u Užicu zajedno sa policijskim službenicima uprave granične policije odnosno Regionalnog centra granične policije prema Bosni i Hercegovini svakodnevno kroz planske aktivnosti rade na promociji policijske profesije, pa samim tim i na podsticanju budući kandidata odnosno lica zainteresovani za konkurs.

– Sva lica koja su zainteresovani za konkurs mogu da posete sajt Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno sajt Centra za osnovnu policijsku obuku kao i da pristupe u službe prostorije svih objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Policijske uprave u Užicu gde se mogu lično upoznati sa uslovima konkursa kako bi blagovremeno prikupili svu potrebnu dokumentaciju i podneli prijavu na konkurs – naveo je Derikonjić.

Rok za podnošenje dokumenata je zaključno sa 6.novembrom 2024.godine. Po završetku obuke u trajanju od 60 dana, polaznici dobijaju posao u policiji i to prvo šest meseci na određeno a zatim na neodređeno vreme.

Policijski službenici PU Užice nastaviće sa promocijom konkursa kroz razne aktivnosti kako bi se prijavili svi koji su zainteresovani za policijski posao.