Pocetna Čajetina Lokalni akcioni plan zapošljavanja

Lokalni akcioni plan zapošljavanja

1397
0
Podelite

Opštinsko veće Čajetine dalo je saglasnost na Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Čajetina za 2020. godinu. Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Čajetina za ovu godinu predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja u tekućoj godini. Primera radi, u protekloj godini iz budžeta opštine Čajetina ukupno je obezbeđeno 5.583.844,35 dinara za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, dok je u 2020. godini za ovu namenu predviđeno 4.250.000,00 dinara, uz mogućnost opredeljivanja dodatnih sredstava u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu, a na osnovu interesovanja korisnika mera.

Članovi veća dali su saglasnost na Godišnji program poslovanja Turističke organizacije regije Zapadna Srbija za 2020. godinu kojim je za opštinu Čajetina predviđeno 3,5 miliona dinara za izgradnju sanitarnog čvora sa magacinskim prostorom za posetioce Stopića pećine. Doneta je i odluka o raspisivanju javnog konkursa za postavljenje Opštinskog pravobranioca opštine Čajetina. Data je saglasnost na izmene pravilnika o radu i pravilnika o sistematizaciji Turističke organizacije Zlatibor i KJP „Zlatibor“.

Utvrđeni su predlozi više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta. Opštinsko veće je razmatralo i potrebu imenovanja novih članova Izborne komisije sa zaključkom da predlog dostave odborničke grupe za narednu sednicu Skupštine opštine Čajetina. Doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za javno informisanje.