Pocetna Društvo Počela gradnja upravne zgrade

Počela gradnja upravne zgrade

1005
0
Podelite

Na groblju Sarića Osoje, na temeljima nekadašnje upravne zgrade JKP „Bioktoš“ koja je izgorela u decembru prošle godine, u ponedeljak, 9. marta, počela je izgradnja nove upravne zgrade površine 383 kvadrata. Za ovu namenu, za prvu fazu radova, iz budžeta grada Užica izdvojeno je šest miliona dinara, a izvođač radova je užičko preduzeće „Polet“, dok je projektnu dokumentaciju uradio užički Studio za projektovanje „Arhimis“. Rok za završetak prve faze je 30 dana. Inače, ukupna vrednost kompletnih radova biće oko 20 miliona dinara.

-Za desetak dana raspisujemo tender za drugu fazu radova i tada ćemo znati preciznije rokove. Vrednost tih radova iznosiće oko 12 miliona dinara koji će biti izdvojeni iz budžeta JKP „Bioktoš“. Na ovaj način, objekat će biti potpuno rekonstruisan i opremljen. Dokaz da JKP „Bioktoš“ posluje pozitivno je i to što je posle požara vrlo lako mogao da izdvoji ova sredstva, a podsetio bih da je u prethodnih nekoliko godina imao dosta investicionih projekata, poput rekonstrukcije zgrade i natkrivanje zelene pijace– rekao je, između ostalog zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ istakao je da će novi objekat biti savremeno sagrađen. Komletan završetak svih radova očekuje se krajem leta kada bi i zgrada trebalo da bude u funkciji.

-Prethodna zgrada bila je montažna i izgrađena pre oko tridesetak godina. Sada se objekat zida betonskim blokovima, urađen je elaborat protivpožarne zaštite i sve se radi prema važećim standardima tako da očekujemo da ubuduće nećemo imati problema- istakao je Maksimović.