Pocetna Društvo PP „Sreten Gudurić“: Od danas užički hleb u ambalaži

PP „Sreten Gudurić“: Od danas užički hleb u ambalaži

2074
0
Podelite

-Uvažavajući sve opasnosti sadašnje situacije, od danas smo počeli da pakujemo u plastičnu ambalažu sav dnevni program, sva peciva i hleb. Odluku smo doneli isključivo iz higijensko sanitarnih razloga. Doduše, i dalje ćemo jednu manju količinu hleba isporučivati kao i do sada, bez ambalaže, pa mušterije mogu sami da se opredele koji će hleb kupiti – rekao nam je Aleksandar Stanojević, generalni direktor i jedan od članova Konzorcijuma koji je stopostotni vlasnik kapitala Pekarskog preduzeća „Sreten Gudurić“.

Inače, u svim prodajnim objektima Pekarskog preduzeća „Sreten Gudurić“ koji se nalaze u Užicu i u drugim opštinama na području Zlatiborskog okruga, ima dovoljno hleba i peciva. Proizvodnja se u ovoj pekari koja je od strateškog značaja u vanrednim situacijama, odvija nesmetano a u skladu sa preporukama Vlade Srbije i infektologa. Po rečima Aleksandra Stanojevića, Pekara je sama obezbedila dovoljno maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.

Pekara raspolaže i dovoljnim količinama sirovina, brašna i kvasca. Stanojević kaže da je Pekara u stalnom kontaktu sa Republičkom direkcijom za robne rezerve tako da će svaki problem ukoliko dođe do njega, biti rešen.
Broj radnika nije smanjivan, niti će biti, ističe Stanojević, ali svi koji ne mogu da rade u skladu sa preporukama Vlade Srbije ne dolaze na posao, a takvih je mali broj što ne ugrožava proizvodnju.
-S obzirom da je smanjen obim proizvodnje u ovoj situaciji, u preduzeću smo se dogovorili da ćemo svi zaposleni solidarno podneti ekonomske posledice ukoliko ih bude – kaže Stanojević.