Pocetna Društvo Toplana: Produženo grejanje do devet uveče

Toplana: Produženo grejanje do devet uveče

457
1
Podelite

U skladu sa preporukama Vlade Srbije tokom vanrednog stanja Gradska toplana Užice produžila je grejni dan počevši od ponedeljka 22. marta ove godine kada je krenulo zahlađenje. Prema rečima nadležnih kvarova nema i isporuka toplotne energije u Užicu je redovna.

– Od juče smo produžili grejni dan koji sada traje od 5,30 do 9 časova uveče do koliko rade kotlarnice. Toplotne pumpe ostaju da rade i posle ovog vremena zavisno od akumulirane toplotne energije što produžava grejanje i do sat vremena – navodi tehnički direktor užičke toplane Branko Filipović.

Prema rečima nadležnih kvarova na toplovodu nema, osim sporadičnih na sekundarnim instalacijama (mlak radijator) i do sada je zabeležena samo jedna prijava iz stana u Krčagovu.

– U ovom trenutku Gradska toplana Užice greje oko 6000 stanova u kojima živi 25-30 odsto stanovnika grada i isporuka toplotnu energije teče normalno – kaže Filipović uz napomenu da toplana raspolaže sa dovoljnim količinama energenata gasa i mazuta..

U skladu sa naredbama Gradska toplana Užice obustavila je grejanje škola i vrtića kao i gradskog bazena koji su prekinuli rad. Dežurni u njima koriste alternativne izvore zagrejanja, uglavnom grejalice.

1 komentar

  1. To je lepo , ali bi još bolje bilo kada bi i pre podne bilo takvo da ne moramo da dogrevamo stanove . U pitanju je zgrada u ulici Rosulje 17 .

Ostavite odgovor