Pocetna Društvo Osnivaju se zdravstveni centri u Priboju i Prijepolju

Osnivaju se zdravstveni centri u Priboju i Prijepolju

1884
0
Podelite

Vlada Srbije donela je Uredbu kojom se predviđa osnivanje zdravstvenih centara u Prijepolju i Priboju, dok će novovaroška i sjenička zdravstvena ustanova ostati i dalje u sistemu Zdravstvenog centra Užice.

Prvobitno rešenje izazvalo je nezadovoljstvo u novovaroškim i sjeničkim domovima zdravlja, opštinskim rukovodstvima, kao i među poslanicima republičkog parlamenta iz ovog dela Srbije. Zatražena je hitna izmena dela Uredbe, kako je navedeno u interesu pacijenata sa područja zlatarskog i pešterskog kraja.

Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja prihvatili su predlog  direktora novovaroškog Doma zdravlja doktora Branka Popovića, da se iz prvobitne Uredbe promeni odluka kojom su se zdravstvene ustanove iz Sjenice i Nove Varoši, nakon više od 30 godina izdvajale iz ZC Užice i pripajale budućem Zdravstvenom centru u Prijepolju.

Zdravstveni centar Prijepolje, koji će činiti Opšta bolnica i Dom zdravlja, brojaće 170 postelja. Zdravstveni centar će biti osnovan i u Priboju, a obuhvatiće Opštu bolnicu Priboj i Dom zdravlja Priboj, sa ukupno 110 kreveta.