Pocetna Društvo Crveni krst Užice: Pozivi bez prestanka

Crveni krst Užice: Pozivi bez prestanka

1246
0
Podelite

Najstarijim sugrađanima koji su sami pored pomoći, važno je i da ih neko  sasluša, navode iz užičkog Crvenog krsta

Mobilni timovi  Crvenog krsta pružaju pomoć najstarijim sugrađanima i  na kućne adrese im nose pakete sa  hranom, lekovima i sredstvima za higijenu, a  pomažu im i pri kupovini u tačno određenom vremenu.

Od uvođenja vanrednog stanja svi su  timski na raspolaganju građanima kojima je pomoć potrebna i kod njih se ne govori o umoru ili teškoćama. U kol centru volonteri tokom  dana primaju pozive i beleže potrebe sugrađana.

Dragomir Ćitić, sekretar Crvenog krsta Užica navodi da imaju veliki broj obučenih volontera ali da ima puno ljudi koji se prijavljaju da pomognu.

Najviše poziva je za dostavu hrane i lekova.

Slavica Pavlović, iz užičkog Crvenog krsta kaže da su najčešća pitanja vezana za ličnu zaštitu, maske i rukavice, kako da se prevezu, kako da dobiju dozvole ako su im deca starija od 65 godina, kako da podignu penzije, koje će prodavnice raditi…

Naša sagovornica dodaje i da ima poziva u kojima naši sugrađani žele da im izraze veliku zahvalnost.

-Cilj nam je da svakom građaninu pomognemo i rešimo problem uz informacije koje su  proverene i tačne.Ali i da ih saslušamo-ističe Pavlović.

Aleksandar Ševrt, iz Crvenog krsta dodaje da ima  poziva koji se prosleđuju drugim službama koje su nadležne za neke od zahteva sugrađana.

Crveni krst Užice dnevno isporuči i 38 obroka za socijalno najugroženije sugrađane. A sve aktivnosti koje realizuju u saradnji su sa Gradskim štabom za vanredne situacije.