Pocetna Ekonomija Gradska kafana počinje 11. maja

Gradska kafana počinje 11. maja

1023
0
Podelite

Sa smirivanjem epidemiološke situacije, u Užicu, kao i u celoj zemlji, počeli su da rade oni koji nisu mogli u vanrednom stanju, frizeri, obućari, pijac, zanatske radnje, kafići, dok će većina restorana ugostiti prve mušterije 11. maja.

U ponedeljak, 4. maja, iako su mogli, nisu svi restorani, pa i kafići u gradu bili otvoreni. Neki su to uradili dan kasnije, ali nije mali broj i onih, naročito vlasnika restorana, koji su otvaranje pomerili za još sedam dana, dok, kako su nam rekli, sve ne pripreme da besprekorno funkcioniše u skladu sa preporukama za zaštitu od COVID- 19 i svojih zaposlenih, ali i gostiju. Među onima koji su otvaranje odložili za sedam dana i počeće da rade 11. maja, jeste i čuvena užička Gradska kafana. U ovom kafeu po kojem se i Užice prepoznaje i koja mnogim Užičanima veoma znači, zatekli smo velike radove. Darko Grujičić, zakupac, aktivno učestvuje u svemu. Sve će biti okrečeno, očišćeno i dezinfikovano, mada ništa to, kako Grujičić ističe, neće biti toliko uočljivo. Za zaposlene je nabavljena sva potrebna zaštitna oprema, od vizira, maski, rukavica.

Inače, plan je da u dogledno vreme, najviše za godinu dana, Gradska kafana dobije i svoj restoran i tada će to zaista biti vidljivo.

-S obzirom na planove i radove koji su već u toku na proširenju korisnog prostora kafea gde će biti smeštena kuhinja i dodatni prostor za goste, vanredno stanje smo iskoristili da u sadašnjem raspoloživom prostoru uradimo i deo poslova koji su značajni za rekonstrukciju prostora koja je u toku. Taj prostor je u produžetku, nekadašnji je deo Gradske kafane i u istom je nivou sa sadašnjim prostorom kafea čija je površina 116 kvdrata, a kada završimo rekonstrukciju to će biti ukupno oko 270 kvadrata. Zato hoćemo da ustalimo metalnu konstrukciju, uradimo ploču, proširimo galeriju- kaže Darko i navodi da vlasnik Gradske kafane, osim ovog proširenja, planira da na spratu uredi nekoliko apartmana.

Gradska kafana je podnela zahtev za pomoć iz paketa mera podrške privredi koju je usvojila Vlada Srbije.

-Imamo 11 zaposlenih, niko nije otpušten i pomoć od tri minimalca za zaposlene će nam dosta značiti kao i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa. Sreća je da smo do sada dobro poslovali i ako to bude slično i u narednom periodu, ranije ćemo početi da otplaćujemo poreze i doprinose – kaže Darko.