Pocetna Društvo Više pacijenata u kovid ambulanti, više i lekara

Više pacijenata u kovid ambulanti, više i lekara

2426
0
Podelite

Ovih dana povećan je broj građana Užica koji se javljaju u  kovid ambulantu, koja se nalazi u prizemlju nekadašnjeg Antituberkuloznog dispanzera.

Kako prenose pojedini mediji, pojedini građani žalili su se da radi nedovoljan broj lekara u smeni, a da je pacijenata previše.

Kako je za Radio Užice potvrdila Danijela Vasiljević, portparol Zdravstvenog centra Užice, proteklih dana u prvoj smeni su radila dva, a durgoj jedan doktor, ali je od danas u popodnevnoj smeni angažovan još jedan lekar.

“Mi smo u sredu imali povećan broj pacijenata, pa smo u prvoj smeni angažovali tri lekara za rad u kovid ambulanti. Od danas će u obe smene raditi po dva doktora. U proteklom periodu nije bilo potrebno da se angažuje veći broj lekara, međutim, mi pratimo situaciju i u skladu sa tim angažujemo lekare”, kaže Danijela Vasiljević.

Ona objašnjava da pacijenti ne mogu biti u čekaonici iz bezbednosnih razloga i da je neophodno da stoje na distanci. Pozvala je sve koji osećaju tegobe da budu strpljivi, pre svega zbog njihove bezbednosti.

“Postavljene su klupe ispred ATD-a gde je smeštena kovid ambulanta i to je trenutno najbolje moguće što možemo da obezbedimo, jer ovaj prostor nije građen za ovakve situacije”, objašnjava Vasiljević.

Svaki pregled zahteva određenu proceduru, koja podrazumeva i snimanje pluća, ali i vreme, pa je zato uputila apel građanima za maksimalno strpljenje.