Pocetna Društvo Zamenjene klupe u malom parku

Zamenjene klupe u malom parku

1643
0
Podelite

U Malom parku u Užicu, postavljeno je 20 novih, savremenih klupa, ukupne vrednosti od oko 1.000.000 dinara. Nove klupe su funkcionalne, sa naslonom, savremenog dizajna a uradila ih je kraljevačka firma „Korali“.

Iako su nove klupe nabavljene, problem je, međutim, konstantno rušenje i uništavanje klupa u ovom delu grada, kao i činjenica da ne postoji odgovarajući video-nadzor, koji bi snimio ko ruši i uništava javna dobra. Iz nadležnih službi kažu da su izlasci na teren veoma česti, ali počionioce još niko nije video, a ni uhvatio na delu.

Nataša Milović, iz Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, rekla je da njihovi radnici po samoj prirodi posla često izlaze na teren i ukoliko vide polomljene klupe podnose prijavu. Prijava se dalje proslđuje JP „Veliki Park“ Užice, koji je nadležan za popravku svih klupa na javnim površinama u gradu.

-Grad je prošle godine morao da nabavi i plati spravu za vežbanje u vrednosti od 1000 evra, koju je neko polomio na dečjem igralištu – istakla je Milović.

Iz JP „Veliki park“ kažu da prema godišnjem ugovoru o održavanju, oni menjaju polomljene letve na klupama, kao i da broj letvi koji se zameni u toku jedne godine je između 150 i 200 komada. Takođe, u njihovoj nadležnosti je i izgradnja novih klupa, ali se one postavljaju isključivo na nove lokacije.

Iz MUP-a Užice, navode da od početka godine nije prijavljen nijedan slučaj uništavanja klupa u Malom parku, te da njihovi službenici redovno obilaze javna mesta, parkove, dvorišta škola i obdaništa u cilju sprečavanja vršenja krivičnih dela, kao i da postavljanje video- nadzora nije u nadležnosti Policijske uprave u Užicu.

Ostaje pitanje, da li će se nadležne službe ovaj put više angažovati kako bi saznali ko uništava klupe i  kako bismo grad održali lepim, kako za nas, tako i za očekujuće turiste.