Pocetna Društvo Gradski štab: odložite mature

Gradski štab: odložite mature

982
0
Podelite

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica ukazuje da je došlo do očekivanog povećanja broja slučajeva zaraženih virusom Kovid 19, što je posledica nepridržavanja preventivnih mera zaštite i preporuka nadležnih organa.

Štab poziva organizatore maturskih proslava, roditelje i decu da, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe  odgovorno i odlože održavanje proslava i na taj način ispoštuju preporuke epidemiologa.

Ukoliko se odluče za održavanje proslava još jednom skrećemo pažnju da je od posebnog značaja da se i organizatori i učesnici skupova strogo pridržavaju datih preporuka, koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski i održavanje preporučene distance.

Uzimajući u obzir datu situaciju nadležni organi Gradske uprave će všiti strogu kontrolu sprovođenja preventivnih mera prilikom okupljanja.

Tokom narednih dana štab će pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mere, uključujući zabrane okupljanja, ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i druge mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.