Pocetna Region Pripreme ekipa na Zlatiboru

Pripreme ekipa na Zlatiboru

1314
0
Podelite

Na terenima „Švajcarije“ za sada su sprovođenje letnjeg ciklusa priprema potvrdili superligaški sastavi Spartaka, Inđije i Čukaričkog, uz domaći sastav FK Zlatibor.

Subotičani su doputovali 4. jula i već odradili prve treninge, a takođe i odigrali prvu pripremnu utakmicu – savladali su Zlatibor sa 3:2. Inđija će doputovati početkom ove sedmice, a polovinom meseca će na terenima „Sportskog centra Čajetina“ trenirati i beogradski Čukarički.

Usled epidemiološke situacije u zemlji ne može se sa sigurnošću govoriti o tome koji će sve timovi iz Srbije i inostranstva ovog leta brusiti formu na Zlatiboru. FK Partizan je za sada odložio dolazak, a vrlo je verovatno da će osvajač Kupa, Vojvodina, otkazati planirane pripreme na Zlatiboru, kako se navodi na zvaničnom sajtu kluba.

Neki od timova koji su najavili dolazak ili će na Zlatiboru prevashodno boraviti radi odigravanja utakmica su: Mladost Lučani, Rad, Proleter Novi Sad, Železničar Pančevo, Krupa, Zrinjski…

Prema ranijim najavama iz Košarkaškog saveza Srbije, ovog leta na Zlatiboru se neće pripremati nijedna mlađa muška selekcija, što je možda i očekivano, s obzirom da zbog zdravstvene situacije na globalnom nivou nema košarkaških takmičenja. Tokom juna je kratke pripreme sprovela ženska seniorska reprezentacija, a za ovo leto je u planu da se na Zlatiboru održi tradicionalni „Kup Dejana Dimitrijevića“ u basketu 3X3, naravno, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.