Pocetna Društvo Sanacija dva vodotoka koštaće 97 miliona

Sanacija dva vodotoka koštaće 97 miliona

993
0
Podelite

Skoro svekog leta u ataru ove opštine reke i bujični potoci nanose velike šteta poljoprivredi. stambenim i privrednim objektima pa sanacija dosta košta i državu i lokalnu samoupravu.

Ovog leta taj problem počeo je da se rešava u dva kraja opštine. Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja obezbedila je 97 miliona za regulaciju Zaseljske reke u istoimenom selu i Dubokog potoka u selu Pilatovićima. U Zaseljskoj reci koja je plavila kotlinu sa najplodnijim imanjima upravo se radi uređenje obala u dužini od jednog kilometra.

Radnici deoničarskog društva ,,Morava” iz Čačka radove su počeli od crkve Sv. Jovana Krstitelja. Pored svetinje je glavni most koga će zidari zaštititi kamenim krilima, a potom će u jednom delu uzvodno i korito biti obloženo kamenom, a uprivatna imanja moći će da se uđe osiguranim prilazima. U Mesnoj zajednici kažu da će država i opština u drugoj fazi pomoći da se na reci uzvodno izvrši regulacija još dva kilometra vodotoka. Radovi u Zaseljskoj reci koštaće 47 miliona, a istovremeno se uređije vodotok Dubokog potoka u selu Pilatovićima. Za zaštitu plodnih njiva od bujica izvršiće se regulacija celog vodotoka za što će Vlada, takođe preko Kancelarije za javna ulaganja, investirati ravno 50 miliona dinara.