Pocetna Društvo Radivojević gradonačelnica, SPS ulazi u vlast

Radivojević gradonačelnica, SPS ulazi u vlast

2726
0
Podelite

Na dnevnom redu sutrašnje sednice užičkog parlamenta nalazi se izbor izvršne vlasti, gradonačelnika i članova Gradskog veća Užica. Direktorka Opšte bolnice u Užicu dr Jelena Raković Radivojević sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”  postaće prva gradonačelnica u istoriji užičke lokalne vlasti, navode pouzdani izvori.

Shodno koalicionom dogovoru socijalisti će i u Užicu činiti deo vladajuće većine poput lokalnih samouprava u Novoj Varoši, Požegi i Priboju.

Njihov resor i dalje će biti oblast socijalne politike i brige o porodici u Gradskom veću i na ovu funkciju biće imenovan Slobodan Grbić.

Vladajuća većina predvođena SNS-om od ukupno 67 odbornika ima 41 mandat, a koalicija SPS-JS 7 odbornika.  U opoziciji je Zdrava Srbija sa 15 mandata, dok Užička odbrambena liga ima dva odbornika koliko i Šapićev SPAS.

Na konstitutivnoj sednici  Gradske skupštine Užica koja je održana 13. avgusta za predsednika je izabran Branislav Mitrović, a za sekretara Sladjana Mitrović.

I sutašnja sednica kao i prethodna biće održana u sali Narodnog pozorišta zbog situacije sa koronavirusom i primene preventivnih mera.