Pocetna Politika NS: Gradnačelnice, ne koristite decu u političke svrhe

NS: Gradnačelnice, ne koristite decu u političke svrhe

1134
0
Podelite

Povodom obraćanja novoizabrane gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević đacima prvacima u Osnovnoj školi “Nada Matić” u Užicu, Narodna stranka Užice upozorava predstavnike, kako navode, nelegitimno izabranih organa lokalne samouprave, pre svega gradonačelnicu da ne koriste decu u svrhu političke indokrinacije i izostave sedmogodišnjake iz političke manipulacije.

Iako su svi građani Srbije izloženi gruboj političkoj propagandi, obraćanje funkcionera Srpske napredne stranke deci prvog dana njihovog školovanja prevazilazi sve granice pristojnosti i suprotna je načelima posebne zaštite koju dugujemo deci, navode iz ove stranke.

U svom obraćanju gradonačelnica Užica poziva decu da budu dobri đaci, završe fakultet i budu pošteni. Gradonačelnica Raković Radivojević se direktno obratila najlmalđima đacima i zato se Narodna stranka Užice obraća direktno gradonačelnici:

“Gospođo Raković Radivojević, Vaš lični primer Vam oduzima pravo da se obraćate deci grada Užica, jer ste i pored završenog fakulteta i dugogodišnje lekarske prakse stali uz izbornu krađu, medijsko zlostavljanje građana, stali ste uz vlast koja je starcima otela penzije a mladima predložila članstvo u Srpskoj naprenoj stranci kao jedinu budućnost.

Stranka kojoj vi pripadate sprovela je neviđeni izborni teror nad građanima Srbije i obesmislila izborni proces. Za Vašu stranku su glasali uglavnom ucenjeni, zastrašeni i prevareni građani Užica. Glasali su da ne izgube ili da dobiju posao. To je sramno za jednu zemlju u kojoj deca u školi uče najlepše stihove o slobodi i koja je u borbi za slobodu izgubila mnoge mladosti.

Vašim pristankom da bude deo vlasti, izabrali ste da ne vidite bezbrojne primere pljačke, otuđivanja javnih dobara, otimanja institucija od građana. obesmišljavanje skupštine i ukidanje demokratije. Članstvom u SNS-u izabrali ste da budete saglasni sa gaženjem Ustava i uspostavljanjem autokratskog režima koji je izborni postupak pretvorio u besramno poniženje građana Srbije. Deo ste stranke koja je skoro obesmislila školovanje u Srbiji. Deo ste družine koja kupuje diplome i plagira doktorate. Zato nemate moralno pravo da prvacima govoriti o poštenju. Njihovi rodtielji vam ne veruju. Mnogi od tih učenika će u budućnosti znati da se krivično delo može učiniti i nečinjenje i ćutanjem i pristankom. A to je gospođo Raković Radivojević, daleko od poštenja”, navodi se u saopštenju Narodne stranke.