Pocetna Društvo Počela izgradnja glavnog kolektora

Počela izgradnja glavnog kolektora

1042
0
Podelite

U Turici, na raskrsnici ulica Ive Andrića i Isidore Sekulić, počela je izgradnja glavnog kolektora u ovoj mesnoj zajednici u vrednosti od 14,8 miliona dinara sa PDV-om. Sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Rok za završetak radova je 90 dana, a prvi priključci koji su potrebni za oko stotinak domaćinstava, biće urađeni naredne godine.

Dužina trase primarnog voda fekalnog kolektora je oko 1.310 metara, od raskrsnice ulica Ive Andrića i Isirode Sekulić pa do sportskih terena na koji će prva , od stotinak domaćinstva, početi da se priključuju naredne godine. Cevi su plastične od F 200 i F 300, a biće urađena i 31 šahta, deo njih biće betonske, a deo plastične.

-U ove radove nije uključena izgradnja prepumpne fekalne stanice, ali će Grad neophodna sredstva za ovaj projekat morati da definiše kroz budžet naredne godine – izjavio je ovom prilikom Miloje Marić, načelnih Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.
-Nadamo se da će se sve odvijati kako smo planirali i da ćemo uskoro doći u situaciju da ćemo moći i deo sekundarnog voda da definišemo kao i prepumpnu stanicu što je u planu da se radi – istakao je Marić.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ je istakao:

-Izgradnja fekalnog kolektora u Turici veoma je značajan i važan projekat za grad Užice, jer se njime rešava višegodišnji problem ovog naselja vezanog i za kišnu i za fekalnu kanalizaciju.

Očekujemo da ćemo naredne godine na ovaj kolektor priključiti i prva domaćinstva. Sada ima oko stotinak kuća koje je potrebno priključiti – rekao je Maksimović. On je naveo da je bilo planirano da izgradnja kolektora počne u junu, ali je rok pomeren zbog rešavanja imovinsko pravnih odnosa na ovom terenu i promene trase.

-Nadamo se da će nas vreme poslužiti i da ćemo radove na glavnom kolektoru završiti do kraja godine. Ovo je jedan od projekata svobuhvatnog rešenja za Turicu, jer ovde radimo i rekonstrukciju kišne kanalizacije u Ulici Ive Andrića i Dušana Popovića – istakao je Maksimović.