Pocetna Košarka U toku pripreme pred prvenstvo

U toku pripreme pred prvenstvo

1417
0
Podelite

Košarkaši Slobode uveliko se pripremaju za predstojeća takmičenja KLS i ABA 2 lige, koja počinju za nešto manje od mesec dana. Koristimo stadion, park ispred hale i teretanu. Imamo sve potrebne uslove da obavimo pripreme na najbolji mogući način, poručio je trener košarkaša Vladimir Lučić i najavio još nekoliko prijateljskih utakmica do početka takmičenja.

-Krenuli smo sa pripremama od trećeg avgusta. Ekipa je formirana na početku pripremnog perioda. Naredni meč je 17-og, kada čekamo abaligaša Mega Bemax iz Beograda, 19-og ponovo Radnički, dok ćemo 12-og najverovate imati meč protiv Kumanova iz Makedonije ili Sutjeske iz Nikšića, što još nije potvrđeno- rekao je Lučić.

Prema njegovim rečima, od novih igrača tu su: Andrija  Marijanović iz Mege, Jovan Vojinović i Aleksa Stepanović iz Metalca, Uroš Ilić iz Zemuna i Aleksović takođe iz Zemuna, kao i plejmejker, Aleksa Ilkić koji je došao iz Napretka iz Aleksinca. Od starih igrača u Slobodi više neće igrati Đorđe Pažin i Ranko Simović, koji su se vratili u FMP, kao ni Tevin Foster, koje se vratio za Ameriku.

-Prošao je već mesec dana od kako treniramo, a najteži deo priprema već smo odradili. Sad polako krećemo da sklapamo kockice i da se uigravamo, jer nas za nekih dvadesetak dana već očekuje prva ligška utakmica. Nadamo se da ćemo biti spremni za to- izjavio je kapiten KK Slobode, Stefan Simić.

Početak domaćeg prvenstva KLS lige planiran je za 26. septembar, dok je početak takmičenja ABA 2 lige najavljen za početak oktobra.