Pocetna Sport Tri medalje za atletičare

Tri medalje za atletičare

821
0
Podelite

Prethodnog vikenda održano je Prvenstvo Srbije u atletici za seniore-ke u Novom Pazaru.

Startovali su i atletičari Mladosti iz Užica i osvojili tri medalje. Bojan Stanišić je u trci  na 800m zauzeo treće mesto sa dobrim rezultatom 1:53,71. Bojan je prvak Srbije u ovoj disciplini u 2019. godini, ali nije imao trka na 800m u ovoj godini, pa ga je organizator stavio u drugu, slabiju grupu.

Aktuelni prvak Srbije na 3000m, stipl iz AK”Mladost” Milan Mitrović, ovog puta zauzeo je treće mesto, Milan je bio bronzani i na 5000 metara.

Petar Božovič je u trci  na 5000m zauzeo sedmo mesto, inače dvostruki prvak Balkana ali za veterane. Imali su

Predstvnici AK “Mladost” učestvovali su i štafeti 4x400m, ali nisu uspeli da ponove uspeh od pre tri godine kada su bili bronzani. Trčali su 3:34,65 i osvojili peto mesto. U sastavu Randjelović, Stanišić, Popović i najveći tragičar u ovoj trci Pavle Đurđić, koji nije uspeo da sačuva veliku prednost koju su mu predali klupski drugovi i dođe bar do bronzane medalje.

Sledi Prvenstvo Srbije u polumaratonu, Prvenstvo Srbije u krosu i  Prvenstvo Srbije  za mladje juniorke i klub će početi da diše punim plućima.

Startovaće i Olivera Jevtić,  aktualna rekorderka Srbije u  četri discipline, a adut kluba u kugli je darovita Krstina Grujičić, koju je selektor atletske reprenzentacije pozvao na reprezentativne pripreme, kamp u Sremskoj Mitrovici koji je održan u avgustu.