Pocetna Društvo Dr Ljubica Diković predsednik Akademije

Dr Ljubica Diković predsednik Akademije

1437
0
Podelite

Prošle godine u septembru odlukom Vlade Srbije osnovana je Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija, sa ciljem da objedini dve visokoškolske institucije, bivše Visoke škole strukovnih studija Užice i Visoke poslovne škole iz Valjeva. Određeno je da ova dva odseka budu sa sedištem u Užicu.

-Nastala je Akademija sa ciljem da ima jaku integrativnu funkciju u smislu objedinjavanja nastavnog i nenastavnog kadra, infrastrukturnih kapaciteta, laboratorija i svih ostalih resursa kojima raspolažu obe ustanove-rekla je dr Ljubica Diković, predsednik Akademije koja je na ovu funciju izabrana krajem avgusta odlukom Saveta na period od tri godine.

Odsek Užice ima 507 studenata na osnovnim strukovnim studijama, dok odsek Valjevo ima preko 200 studenata. Užice ima i 50 plus 50 studenata na master strukovnim studijama na studijskim programima Bezbednost i zdravlje na radu i Poslovna ekonomija i menadžment.

-Upis je bez obzira na epidemiološku situaciju protekao na nivou prošlogodišnjeg i zadovoljni smo odzivom. Cilj nam je da postanemo stub visokog obrazovanja Zapadne Srbije-zaključila je Diković.

U postupku akreditacije je zajednički studijski program Informacionih tehnologija i sistema sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Veoma retko je da strukovna škola bude udružena sa akademskim studijama. Grad Užice je oformio i start ap centar za informacione tehnologije što će biti odlična šansa za sve mlade informatičare da započnu svoj biznis.Sa tom akreditacijom studenti će imati priliku da ih obrazuje izuzetan nastavni kadar, a upis prve generacije očekujemo naredne godine-precizirala je Diković.