Pocetna Društvo Požeško veće usvojilo rebalans budžeta

Požeško veće usvojilo rebalans budžeta

887
0
Podelite

Opštinsko veće Požege usvojilo je rebalans budžeta. Prihodna strana povećana je za 73. 834. 000 dinara. Od toga više od 40 miliona su dodata neraspoređena sredstva po završnom računu za 2019. godinu, dok je 19 miliona kapitalni transfer namenjen za radove na regulaciji Zaseljske reke i potoka Duboko, koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Na rashodnoj strani došlo je do promena na više pozicija, između ostalog, milion i po dinara odvojeno je za otkup zemljišta za izgradnju dečijeg igrališta na Marjanovića brdu, dok je još skoro 12 miliona dodato za održavanje i popravku putne infrastrukture. Pozicija namenjena za izradu projekata za programe iz raznih oblasti povećana je za 9,5 miliona dinara.

Članovi veća podržali su predloge da opštinski pravobranilac i u narednom periodu bude diplomirani pravnik Miladin Filipović, a njegov zamenik, takođe diplomirani pravnik Gordana Đokić. Usvojeni su i izveštaji o radu JKP “Duboko” iz Užica i JP “Rzav” iz Arilja, ali i brojni izveštaji o radu za opštinska preduzeća i ustanove.