Pocetna Ekonomija O programu „Moja prva plata“ u Vajber zajednici

O programu „Moja prva plata“ u Vajber zajednici

781
0
Podelite

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Vajber zajednicu (Viber Community) „Moja prva plata” putem koje će biti dostupne sve relevantne informacije o programu usmerenom na podršku zapošljavanju mladih i rešavanju problema manjka kadrova u privredi.

Svi zainteresovani, a pre svega poslodavci i mladi sa završenom srednjom školom ili fakultetom, moći će da se uz pomoć Vajber zajednice informišu o aktuelnostima u okviru programa ,,Moja prva plata”, uslovima konkursa, prijavi za program obuke, i dobiju ostale važne informacije. Program Vlade Srbije realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku PKS, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i e Upravu.

Sve kompanije u Srbiji počev od velikih sistema do mikro privrednih subjekata i preduzetnika mogu da se, do 25. septembra, prijave za program „Moja prva plata”. Zahvaljujući ovoj inicijativi, poslodavci mogu brzo i sigurno doći do deficitarnih zanimanja različitih obrazovnih profila.