Pocetna Politika Užički DS: Podrška Lutovcu

Užički DS: Podrška Lutovcu

896
0
Podelite

Nakon 8 godina progona Demokratske stranke i njenih članova, u situaciji smo koja je presedan u srpskoj politici. U toku je realizacija poslednje faze velikog projekta potpunog uništenja Demokratske stranke od strane Vučićevog režima. Obzirom na veliko razočaranje sadašnje vlasti da stranka i dalje postoji, krenuli su sa uništenjem stranke iznutra. Naime, bivši visoki funkcioneri DS-a i večiti budžetski korisnici usled nedostatka privilegija koje su imali dugi niz godina, u sprezi sa režimom, pokušavaju preoteti stranku na lažnim i nezakonitim izborima, falsifikujući stvarno raspoloženje članova i simpatizera stranke.

Nakon takvog sramnog čina GrO DS Užice je prinuđen da osujeti takvo ponašanje pojedinaca i oštro osudi pokušaj nasilnog otimanja stranke od strane bivših, isključenih funkcionera DS-a na lažnim izborima koje su oni organizovali, a koji nisu raspisani od strane zvaničnih organa stranke niti su u skladu sa Statutom stranke. Takođe, GrO DS Užice daje punu podršku predsedniku DS dr Zoranu Lutovcu i njegovim saradnicima koji su legalno izabrani na izborima 2018.godine.

Apsolutna većina članova našeg GrO DS Užice stoji iza ove Odluke i smatra da će novi izbori koji nam slede na nivou lokalnih odbora, a kasnije izbori za Glavni odbor i Predsednika stranke, pokazati da smo potpuno u pravu i da je DS na pravom putu oporavka.

Borba za slobodnu Srbiju, dostojansto i osnovna ljudska prava naših sugrađana je glavni cilj Demokratske stranke. Na tom putu ozdravljenja, konačno smo krenuli prvo od svojih redova.