Pocetna Kultura “Boli kolo” uskoro pred publikom

“Boli kolo” uskoro pred publikom

781
0
Podelite

Nakon obnove predstava Neobična pošiljka i Kraj Vikenda, u toku su probe za novu predstavu Boli Kolo, Dimitrija Kokanova, a u režiji Jovane Tomić. Reč je o mladim autorima koji su već imali prilike da pokažu svoje stvaralačke i kreativne mogućnosti na raznim scenama a Dimitrije Kokanov je nagradjen na nedavno završenom 65.Sterijnom pozorju nagradom za najbolji savremeni tekst.

Narodno pozorište Užice, koje prednjači u negovanju mladih dramskih autora, ovom prilikom uhvatilo se u koštac sa Dimitrijevim tekstom Boli kolo, kome će ovo biti i praizvedba.

Komad “Boli kolo” kao polaznu tačku, svojevrsni lajtmotiv, uzima stvarni događaj ubistva gde je izvršilac na društvenim mrežama, nakon čina, obrazložio svoj postupak, ukazao na uzroke i krivce, odao počast svojoj ubijenoj ljubavi i celu ispovest završio izjavom  “nisam hteo jbg”.

U predstavi igraju Biljana Zdravković, Branislav Ljubičić, Vanja Kovačević i Hadži Nemanja Jovanović. Koreograf je Igor Koruga, kostimografkinja Maja Mirković, a muziku potpisuje Luka Mejdžer.

Premijera je planirana za 5.novembar na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice, uz poštovanje svih epidemioloških mera I preporuka.