Pocetna Ekonomija Završni radovi na novoj fabrici u Priboju

Završni radovi na novoj fabrici u Priboju

871
0
Podelite

Kompanija Fluid technology sistems doo privodi kraju radove na novoj fabrici za proizvodnju delova za automobilsku industriju, koja će zapošljavati oko 400 radnika.

Na sastanku održanom u opštini Priboj Jasmin Hodžić, zamenik predsednika i član Opštinskog veća zadužen za privredu upoznao je Anu Lapčević, direktorku RPK Zlatiborskog upravnog okruga sa novinama u privrednom životu Priboja, objavljeno je na sajtu RPK Užice.

Kompanija Fluid technology sistems doo privodi kraju radove na novoj fabrici za proizvodnju delova za automobilsku industriju, koja će zapošljavati oko 400 radnika. Ova green feeld investicija nemačkog kapitala značajno će izmeniti privrednu sliku Priboja i okoline.

Nastavljaju se i aktivnosti na iskorišćavanju potencijala Pribojske banje dok kompanija Grand stroy doo privodi kraju izgradnju savremenog hotela sa četiri zvezdice i SPA centrom u istorijskom jezgru starog Priboja. U okviru projekta energetske efikasnosti urađena je rekonstrukcija fasada u ovom delu grada.

Kreativna industrija prepoznala je Priboj kao dobru lokaciju za realizaciju filmskih projekata, pa je Priboj bio jedan od gradova u Srbiji u kojem je, u produkciji Telekom Srbija i Filmskog centra Srbije, sniman deo filma i serije o Tomi Zdravkoviću.

Dogovoreno je da se u narednom periodu posete kompanije koje planiraju izvoz u zemlje regiona a potrebna im je podrška oko pribavljanja dokumentacije.