Pocetna Politika Stevanović na čelu užičkih radikala

Stevanović na čelu užičkih radikala

319
0
Podelite

Marko Stevanović, tehničar pejzažne arhitekture i dugogodišnji član Srpske radikalne stranke, novi je predsednik odbora užičkih radikala koji će ovu funkciju obavljati u naredne četiri godine. Radikali će  nastupati kao van parlamentarna opozicija i koristiće sva raspoloživa sredstva, kako bi preko javnosti i medija skrenula pažnju na propuste i loše poteze vladajuće koalicije. Namera nam je da se ozbiljno bavimo lokalnim temama i da koristimo svaki kontakt i razgovor sa građanima kako bismo njihove primedbe, probleme i sugestije na rad vlasti izneli u javnost, rečeno je na konferenciji Gradskog odbora.

-Želimo da ukažemo na dva problema: poskupljenje vode i smanjenje budžeta za obrazovanje u našem gradu. Cena vode je poskupela za 18 odsto,  što u proseku iznosi oko 200 dinara po prosečnoj porodici. Možda iznos deluje  mali, ali sigurno da nije ukoliko pogledamo sve ostale rashode i obaveze koje građani već plaćaju. Takođe se postavlja pitanje zašto do podizanja cene vode dolazi u periodu koronavirusa, kada je obim poslova koje ljudi rade smanjen i kada se očekuje velika kriza. Mnogi naši sugrađani su ostali bez radnih mesta zbog novonastale situacije. Srpska radikalna stranka predlaže da se više radi na popravljanju i zameni dotrajalih vodovodnih instalacija, ali da to ne ide preko leđa građana, već preko nadležnog ministarstva i lokalne samouprave. Na taj način bi se smanjili ogromni gubici vode, koji  u našem gradu prelaze i preko 50 одсто – ukazuje Stevanović. On dodaje da se  druga informacija odnosi na smanjenje budžeta za obrazovanje, u iznosu od 19 miliona dinara.

-Šta očekuje naciju i društvo koje štedi na ovakvim stvarima, već znamo. Pitanje za gradsku vlast je zašto  ove nepopularne mere nije najavila ili donela pre izbora. Da li građani treba opet da se osećaju iznevereno nakon svih obećanja koja ste pre izbora dali“, postavlja pitanje Stevanović, dodajući da će srpski radikali u Užicu od danas držati redovne nedeljne konferencije za medije, na kojima će iznositi sve probleme svojih sugrađana i ukazivati na nemarne postupke aktuelne gradske vlasti – kaže novi predsednik užičkog SRS.

Ostavite odgovor