Pocetna Društvo Bogatstvo dečje mašte i stvaralaštva

Bogatstvo dečje mašte i stvaralaštva

583
0
Podelite

Ovogodišnja Dečja nedelja u Karanu organizovana je u znaku godine solidarnosti i saradnje među ljudima. Inspiracija za brojne aktivnosti je moto „Podeljena sreća, dva puta je veća“kroz stihove našeg velikog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja.

-Svaki dan bio je određen ovim sloganom koji je upućivao na aktivnosti u kojima su učenici rado učestvovali i uživali. Otvaranje Dečje nedelje obeleženo je upoznavanjem učenika sa „Bukvarom dečjih prava“ LJubivoja Ršumovića, posebno ističući pravo na brigu, pomoć, zaštitu i prihvaćenost dece sa teškoćama u razvoju. Učenici su sa oduševljenjem izrađivali panoe i ispisivali poruke na „Zidu dečjih prava“-istakla je Danka Jovanović, nastavnica razredne nastave.

Zatim je održana bibliotečka radionica kroz interpretaciju poznatih dečjih pesmica o drugarstvu uz muzičku pratnju bibliotekara. Tom prilikom predškolcima su poklonjene članske karte.

A učenici prvog razreda su uz pomoć domara zasadili drvo generacije u dvorištu naše škole, o kojem će nadalje redovno brinuti i pratiti njegov rast. Cilj ove akcije je da se školski prostor ozeleni i oplemeni, a da se kod dece od malena razvija odgovoran odnos prema životnoj sredini, dodaje Jovanović.

Sportski dan je učenicima bio pravi doživljaj. Za učenike pripremnog predškolskog programa i učenike mlađih razreda organizovana su sportska takmičenja u trci na 200 metara za devojčice i 300 metara za dečake. Najuspešniji su bili presrećni kada su simbolično nagrađeni diplomama.

Dečje stvaralaštvo krunisali smo izložbom likovnih radova najmlađih na temu „Moja sreća sa tobom je dvaput veća“ koja je doprinela školskoj likovnoj postavci bogatstvom mašte i radosti stvaranja.

Posebno ističu da deci ne treba da bude posvećena samo prva nedelja oktobra, već moramo zajedno svakoga dana raditi na tome da obezbedimo bolje uslove za rast, razvoj i sigurnu budućnost dece.

Sve aktivnosti u Karanu sprovedene su uz poštovanje epidemioloških mera i preporuka, navedeno je iz škole.